WAT NODIG?

EEN STUK VAN DE HAM MET ZWOERD.

PEPER & ZOUT

MARINADE MAKEN VAN HONING EN WHISKY

BOTER

HOE BEREIDEN?

HAAL HET VLEES MINIMAAL EEN HALF UUR VAN TEVOREN UIT DE KOELKAST OM OP KAMERTEMPERATUUR TE KOMEN.

OVEN VOORVERWARMEN OP 180 ° C

SNIJD MET EEN SCHERP MES HET ZWOERD OVER DE BREEDTE IN (CIRSA 1 CM TUSSENRUIMTE)

SNIJD IN TOT DE VETRAND (NIET TOT IN HET VLEES)

WRIJF DE HAM RONDOM GOED IN MET PEPER EN ZOUT,OOK IN DE INKEPINGEN.

VERHIT BOTER IN DE BRAADPAN OP MIDDELHOOG VUUR TOT HET SCHUIM BEGINT WEG TE TREKKEN.

BAK HET VLEES RUSTIG RONDOM BRUIN.

DAARNA OP EEN ROOSTER LEGGEN MET EEN BRAADSLEE ONDER.

HET HAMMETJE MET ZWOERDZIJDE NAAR BOVEN LEGGEN EN 1.5 U GAREN.

ONGEVEER 0.5 U VOOR HET EINDE VAN HET BAKKEN DE HAM RONDOM INSMEREN MET DE MARINADE.HERHAAL ENKELE KEREN TOT EEN MOOIE KROKANTE KORST.

DE HAM MAG VANBINNEN LICHTROZE ZIJN(KERNTEMPERATUUR 58-60 ° C)

HAAL HET HAMMETJE UIT OVEN EN LAAT 10 MINUTEN RUSTEN LOSJES AFGEDEKT MET ALUMINIUMFOLIE.

SERVEER IN DUNNE PLAKKEN .

SMAKELIJK